Vaahtomuoviselkäiset teipit

Sen lisäksi, että kaksipuolinen vaahtoteippi kiinnittää kappaleita yhteen, se voi tiivistää, vaimentaa värinöitä, kestää iskuja, kestää hyvin erilaisia lämpötiloja tai toimia tehokkaana eristeenä. Kuhunkin käyttötarpeeseen on olemassa sopiva teippi.

Suosituksia 3M:n kaksipuolisten vaahtomuoviteippien käytöstä:

Kiinnitettäviä materiaaleja
Teipit kiinnittyvät hyvin useimpiin puhtaisiin, kuiviin ja yhtenäisiin pintoihin. Sopivia puhdistusaineita ovat isopropyylialkoholi tai heptaani. Käytä asianmukaisia suojaimia käyttäessäsi liuottimia.

Jotkin materiaalit on ehkä pinnoitettava tai pohjustettava ennen kiinnitystä.

  • Useimmat huokoiset tai kuiturakenteiset materiaalit, esim. sementti ja puu vaativat pinnoittamista tai pohjustamista.
  • Jotkin materiaalit, esim. kupari ja messinki vaativat lakkakerroksen,joka estää pinnan hapettumisen.
  • Pehmitettyjen (joustavien) vinyylien pehmittimen vaikutuksen estämiseksi kokeile teippiä 4430.

Puristusvoima
Tartuntalujuus määräytyy liiman ja pinnan kontaktin mukaan. Kun puristusvoima on riittävän voimakas, kontakti ja samalla tartuntalujuus paranevat.

Kiinnityslämpötila
Paras lämpötila on 21 °C - 38 °C . Alle 10 °C:n lämpötila ei ole suositeltava, koska tällöin liima kovettuu liikaa eikä tartu kunnolla. Jos kiinnitys on kuitenkin tapahtunut alunperin oikein, kesto alhaisissakin lämpötiloissa on yleensä tyydyttävä.

Laajenna näkymä
Tuotekuva
Tuotenumero4026403240854430
Teipin paksuus (mm)1,60,81,20,8
Värivaaleavaaleavaaleavalkoinen
OminaisuudetAvoin kaasuja ja kosteutta läpäisevä solurakenne. Yleiskäyttöön. Hyvä välitön tarttuvuus.Avoin kaasuja ja kosteutta läpäisevä solurakenne. Yleiskäyttöön. Hyvä välitön tarttuvuus.Avoin kaasuja ja kosteutta läpäisevä solurakenne. Yleiskäyttöön. Hyvä välitön tarttuvuus.Yleiskäyttöinen umpisoluvaahto. Liima kestää muovien pehmittimiä
Teipin rakenne (selkäaine/ liima-aine)polyuretaanivaahto/ akryylipolyuretaanivaahto/ akryylipolyuretaanivaahto/ kumihartsisynteettinen vaahto/ akryyli
Veto-lujuus (N/cm2)27,541,431,0-
Lämpötila (°C max. jatkuva)1041049370
Lämpötila (°C max. lyhytaik.)19319352100
Tuotekuvaus ja suos. käyttökohteitaPeilien, elektroniikkakomponenttien ja paneelien asennus.Peilien, elektroniikkakomponenttien ja paneelien asennus.Peilien, elektroniikkakomponenttien ja paneelien asennus.Listojen, pitimien ja johtokanavien kiinnitys.
Linkit3M 4026 Technical data sheet 3M 4032 Technical data sheet 3M 4085 Technical data sheet 3M 4430 Technical data sheet 
 
Tuotekuva
Tuotenumero4656F4658F9528W9536
Teipin paksuus (mm)0,60,080,81,1
Väriläpikuultava kelt.kirkasvalkoinenvalkoinen
OminaisuudetTeippi voidaan irrottaa ja uudelleen kiinnittää.Teippi voidaan irrottaa ja uudelleen kiinnittää.Yleiskäyttöön sisätiloissa. Liima tarttuu myös matalan pintaenergian muoveihin.Yleiskäyttöön sisätiloissa. Liima tarttuu myös matalan pintaenergian muoveihin.
Teipin rakenne (selkäaine/ liima-aine)synteettinen vaahto/ akryyliakryyli/ akryylipolyeteenivaahto/ kumihartsipolyeteenivaahto/ kumihartsi
Veto-lujuus (N/cm2)--48-
Lämpötila (°C max. jatkuva)4080-60
Lämpötila (°C max. lyhytaik.)5010060-
Tuotekuvaus ja suos. käyttökohteitaTilapäiset kiinnityksetTilapäiset kiinnityksetKevyiden materiaalien kiinnitys. Ei suositella kohteisiin, joissa liima altistuu UV-valolle.Kevyiden materiaalien kiinnitys. Ei suositella kohteisiin, joissa liima altistuu UV-valolle.
Linkit3M 4656 Technical data sheet 3M 4658 Technical data sheet 3M 9528W Technical data sheet 3M 9536 Technical data sheet 
 
Tuotekuva
Tuotenumero9546
Teipin paksuus (mm)1,15
Värivalkoinen
OminaisuudetYleiskäyttöön sisätiloissa. Liima tarttuu myös matalan pintaenergian muoveihin.
Teipin rakenne (selkäaine/ liima-aine)polyeteenivaahto/ akryyli
Veto-lujuus (N/cm2)-
Lämpötila (°C max. jatkuva)80
Lämpötila (°C max. lyhytaik.)90
Tuotekuvaus ja suos. käyttökohteitaKevyiden materiaalien kiinnitys. Ei suositella kohteisiin, joissa liima altistuu UV-valolle.
Linkit3M 9546 Technical data sheet 
 
Esimerkkejä erillaisista käyttökohteista:
copyright © 3M
Varma kiinnitys. 3M polyeteenivaahtoteippi kiinnittää tehokkaasti muovisen hintalistan metallihyllyn reunaan.
copyright © 3M
Helppo asennus. 3M polyuretaaniteipin avulla muovinen saippuateline voidaan kiinnittää esim. tiiliseinään ilman reikien poraamista ja ruuvaamista.
copyright © 3M
Muotoon leikatut palat. Valmiiksi leikatut 3M vaahtoteipin palat voidaan asentaa valmiiksi hyvin erilaisten kappaleiden kiinnitystavaksi.
copyright © 3M
Liitos kestää suuren leikkausvoiman. Kun kiinnitetään peilejä kalusteisiin, 3M polyuretaanivaahtoteipit ovat luotettava ratkaisu vaativaan kiinnitykseen.
copyright © 3M
Nopea asennus. 3M vaahtoteippien asennus potkulevyyn tapahtuu nopeasti. Teippi kiinnittyy useimpiin pintoihin ja kestää iskuja, potkuja ja vääntämistä.
copyright © 3M
Kiinnitä ja irrota. 3M irrotettava kaksipuolinen vaahtoteippi kiinnittää taulut ja kyltit moniin pintoihin luotettavasti. Käytön jälkeen teippi voidaan irrottaa jälkiä jättämättä.