3M Scotch-Weld 8600 on hiljattain markkinoille lanseerattu akryyliliimasarja. Sarjan tuotteet ovat joustavia, ja lähes hajuttomia kaksikomponenttirakenneliimoja, joiden sekoitussuhde on 10:1. Sarjan tuotteet on suunniteltu teräksen, alumiinin, komposiittien ja erilaisten muovien liimaamiseen. 3M™ Scotch-Weld™ 8600 sarjan tuotteet sopivat käytettäviksi mm. kuljetusvälineissä, kodinkoneissa ja urheiluvälineissä, joissa tyypillisiä käyttökohteita ovat paneelien kiinnitys, erilaisten materiaalien liittäminen, sekä välysten täyttö.

3M Scotch-Weld 8600 tuotesarjan ominaisuudet

 

3M:n laajentunut nopeiden ja helppokäyttöisten akryyliliimojen valikoima on suunniteltu tukemaan tuotteiden ja mallien kehittämistä uudella tavalla. 3M 8600 sarjan kaksikomponenttiakryylien ominaisuudet ovat omiaan antamaan vastinetta tämän päivän monimuotoisiin kiinnityshaasteisiin, sekä myös ympäristö- ja käyttäjäystävälliseen työskentelyyn.

3M™ Scotch-Weld™ 8600 sarjan liimat ovat valumattomia, painumattomia ja erittäin joustavia, joten ne toimivat tiivisteen tavoin. Liuotinvapaana ja lähes tuoksuttomina ne ovat käyttäjäystävällisiä, ja mahdollistavat siirtymisen vähähajuiseen työympäristöön tarjoten paremman työskentelykokemuksen. Syttymättömän akryylikoostumuksensa ansiosta ne ovat myös turvallisia. DP8610NS täyttää UL 94 HB -paloluokituksen vaatimukset.

Sen lisäksi, että uudet tuotteet sopivat useisiin käyttökohteisiin, ne auttavat myös parantamaan tuottavuutta. Valumattoman koostumuksen ansiosta 3M™ Scotch-Weld™ 8600 sarjan liimat ovat työstettävissä myös pystysuorilla pinnoilla. Liimojen kovettuminen tapahtuu huoneenlämmössä, ja prosessia voidaan tarvittaessa nopeuttaa lämmöllä. Yksi tuotesarjan vahvuuksista onkin liiman nopea ja vahva kovettuminen, joka puolestaan mahdollistaa lyhyemmän kokoonpanoajan, ja paremman tuottavuuden. Pakkauskoot ovat 45ml ja 490ml.

Tiivisteen kaltainen joustavuus

 

3M™ Scotch-Weld™ 8600-sarja tarjoaa akryyliliiman lujuuden ja kovettumisnopeuden yhdistettynä tiivistysaineen joustavuuteen. Ominaisuus tarjoaa laajalti uusia mahdollisuuksia tuotteiden suunnitteluun. Liimaliitoksen korvatessa ruuvit ja niitit on mahdollista säilyttää tasaisten, ohuidenkin pintojen huomaamaton, esteettinen ulkonäkö, ja siisteys.

Huomattavan edun joustava, tiivisteen kaltainen liitos tarjoaa kohteissa, joissa tarvitaan iskunkestävyyttä, tai venymää erilaisten materiaalien välillä. 3M 8600 -akryyliliimojen vahvuus mahdollistaa jopa 200 % venymän, joka tekee tuotteen materiaalien välisen jännityksen kestävyydestä huippuluokkaa.

Käyttökohteita ovat: Paneelien ja kehysten kiinnitys ajoneuvoissa, opastintaulussa ja rakennuksissa.

Testit ja työkalut 3M Scotch-Weld 8600 tuotesarjalle

 

Liekki-, savu- ja myrkyllisyystestaus

8610NS on testattu EN 45545-2 (Eurooppa) ja NFPA 130 (US/Kanada) mukaisesti.

Käytettävissä on laajennettua tietoa erilaisista testiolosuhteista ja alustoista, sekä tuotteiden sertifikaatit.

Sekoitus

Kaksoispatruunat

Patruunat suositellaan säilyttämään pystyasennossa, korkki ylöspäin, jolloin mahdolliset ilmakuplat voivat nousta kärkeä kohti. Käytettäessä patruunaa käsikäyttöisellä DM-liimapistoolilla, patruuna asetetaan liimapistooliin, poistetaan korkki ja asetetaan mäntä sylintereihin painamalla liipaisinta kevyesti. Liiman esteettömän virtauksen ja komponenttien sekoittumisen varmistamiseksi patruunan molemmilta puolilta on ensin syytä poistaa pieni määrä liimaa.

 

 

Sekoituttuaan ja kuivuttuaan liiman väri on musta. Täydellistä sekoittumista varten suositellaan käytettäväksi patruunan kärkeen kiinnitettävää Quadro-sekoitussuutinta, jossa liiman molemmat komponentit sekoittuvat tasaisesti. Suuttimen ollessa paikoillaan voidaan aloittaa liiman annostelu. 3M DP8610NS avoin aika on 10 minuuttia, joten liitoksen on oltava valmis ja paikoilleen asetettu enintään tämän ajan kuluessa. Kovettumiseen vaikuttavat kuitenkin myös liiman ja kiinnitettävien pintojen lämpötila. Vähimmäisaika 0,35 MPa leikkauslujuuden saavuttamiseen on 18 minuuttia. Lopullisen kovettumisen tuote on saavuttanut 24h kuluessa (huoneenlämmössä).

Pintojen esikäsittely

Vahvimpien rakenteellisten sidosten saamiseksi maali, oksidikalvot, öljyt, pöly, muotinirrotusaineet, ja kaikki muut pinnan epäpuhtaudet on poistettava kokonaan.

Pintakäsittelyn määrä riippuu tarvittavasta liimauslujuudesta ja käyttäjän toivomasta ympäristön ikääntymisenkestävyydestä.

Eri materiaaleille suositellut puhdistusmenetelmät:

Teräs/Alumiini: Pyyhi pölystä ja liasta puhtailla liuottimilla, kuten asetonilla tai isopropyylialkoholilla. Hiekkapuhallus tai hiominen puhtailla hienorakeisilla hioma-aineilla. Pyyhi uudelleen puhtaalla liuottimella, poista irralliset hiukkaset.

Muovit/kumit/maalit/pinnoitteet: Pyyhi sopivalla liuottimella.

Varastointi ja säilyvyys

3M™ Scotch-Weld™ DP8610NS ja DP8625NS -liimojen säilyvyysaika on 12 kuukautta valmistuspäivästä avaamattomissa alkuperäisissä pakkauksissa, joita säilytetään suositelluissa säilytysolosuhteissa. Tuote säilyy huoneenlämmössä (15 °C – 25 °C). Liima ei saa jäätyä. Ennen käyttöä tuotteen tulee lämmetä huoneenlämpöiseksi.

Käyttöohjeet

Kun kappaleet on liimattu, anna liiman kovettua 16 °C:ssa tai korkeammassa lämpötilassa, kunnes se on täysin kiinteä. Kuumennus 70 °C:een lisää kovettumisnopeutta. Estä osien liikkuminen kovettumisen aikana tarvittaessa kosketuspaineen tai kiinnittämisen avulla. Ihanteellisen sauman paksuus vaihtelee välillä 0,15 – 0,30 mm; leikkauslujuus maksimoidaan ohuemmilla liimasaumoilla, kun taas kuoriutumislujuus saavuttaa maksimin paksummilla liimasaumoilla.

Levitä liima, ja liitä pinnat kullekkin tuotteelle ilmoitetun avoimen ajan kuluessa. Suuremmat määrät ja/tai korkeammat lämpötilat lyhentävät tätä työskentelyaikaa. Suuremmat määrät sekoitettua liimaa voivat tuottaa lämpöä eksotermisen reaktion vuoksi. Ylimääräinen kovettumaton liima voidaan puhdistaa ketonityyppisillä liuottimilla.

Tiedustelut: myynti@hotmelt.fi