Teksti: Arto Myllylä

 

 

SuperEcoDisc -tarrasulkija on uusi, 100% kierrätettävästä materiaalista valmistettu biohajoava teippituote. Yksipuolinen, pyöreä ja läpikuultava tarra soveltuu mm. elintarvikepakkausten sulkemiseen, ylellisyyspakkausten ja kirjelähetysten sinetöintiin, sekä liitteiden kiinnittämiseen. Ekologinen SuperEcoDisc on helppo käsitellä ja pinnoittaa, kuten esim. taittaa, painattaa tai laminoida.

Kloorivapaa, elintarvikekäyttöönkin soveltuva sertifioitu tuote

Biohajoava SuperEcoDisc on valmistettu kloorivapaalla valmistustekniikalla valkaistusta paperimassasta (ECF, TCF). Ekologinen tuote kattaa kestävän kehityksen periaatteen ja arvot aivan tuotantoprosessin alusta pitäen, sillä paperimassa valmistetaan FSC sertifioitujen (FSC = Forest Stewardship Council) metsänomistajien kasvattamista puista. Kansainvälinen FSC sertifiointi myönnetään yritykselle tai metsänomistajalle osoituksena vastuullisesta metsänhallinnasta ja yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta. Yhteiskuntavastuullisuuteen kuuluu koko tuotantoprosessiketju puun kasvattamisesta jalostetun tuotteen myyntiin asiakkaalle. SuperEcoDisc on EU:n 1935/2004 -direktiivin mukainen, ja sillä on ISEGAn sertifioima elintarvikehyväksyntä.

Verrattuna muovipohjaisiin tarroihin biohajoava SuperEcoDisc tarjoaa ympäristöystävällisen ja taloudellisen vaihtoehdon

SuperEcoDisc on erittäin turvallinen tuote. Se on valmistettu ekologisesti kierrätyspaperille, joten se ei sisällä mikromuoveja. Laadultaan ja kestävyydeltään SuperEcoDisc on verrattavissa muovipohjaisiin materiaaleihin. Läpikuultava tarra on erittäin sitkeä, mutta koska se on paperia, auki repäisyyn ei tarvita perforointia. Tämä puolestaan nopeuttaa mm. tarran asemointia pakkauksiin. Tarran liima-aine on pitävä, ja nopeasti kiinnittyvä. Myös tarralle tulostaminen on helppoa. Tätä hienoa uutuutta, ekologinen SuperEcoDisc -tarrasulkijaa on saatavana eri pala- ja rullakokoina. Tarran mitat ovat 18 – 50mm ja rullakoot 2000 – 15000 kpl / rulla.