VELCRO® ALFA-LOK™ on itseensä kiinnittyvä ja uudelleen avattava tarranauha, jonka tausta on vahvaa akryylivaahtoteippiä, ja lukkopuoli täynnä toisiinsa lukittuvia, sienen muotoisia tappeja. Tarrapuoli kiinnittyy useimmille pinnoille, ja lukitusmenetelmä tarjoaa vahvan, luotettavan ja vapaasti kohdistettavan kiinnityksen. VELCRO® ALFA-LOK™ tarranauha on kehitetty yhteistyössä teippivalmistaja AFTC:n kanssa. Voit tutustua myös laajaan valikoimaamme AFTC:n akryylivaahtoteippeippejä kotisivuillamme.

 

VELCRO® ALFA-LOK™ soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön

ALFA-LOK™ tarranauha soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön, ja se kestää hyvin UV-säteilyä, kemikaaleja, sekä lämpötilan vaihteluita. Suositeltu käyttölämpötila-alue on -40 – +90 °C – lyhytaikainen lämmönkesto jopa +120°C.  Liimapinnan asennus tulee kuitenkin tehdä lämpimissä olosuhteissa, jolloin varmistetaan optimaaliset olosuhteet kiinnittymiselle. Lämpötilaksi suositellaan vähintään +18 astetta. Liimattavien pintojen tulee olla myös puhtaita ja kuivia. Teippiliitos saavuttaa lopullisen lujuutensa yhden vuorokauden jälkeen asennuksesta huonelämpötilassa.

Kiinnitysaineena ALFA-LOK™ tarranauhassa toimii AFTC SilverTape™ 6411, joka on erittäin suorituskykyinen, 1,1 mm paksu kaksipuolinen, ja elastinen akryylivaahtoteippi. Teippipintaa suojaa irrotettava punainen PE -muovilaineri. AFTC 6411 tarjoaa ALFA-LOK -tarranauhalle erinomaisen alkutartunnan myös haastaviin materiaaleihin. Kiinnityspinnaksi käy mm. lasi, alumiini, teräs, vaneri/MDF, maalipinta, betoni, kivi, ABS, polyesteri, vinyyli, akryyli/PMMA, Polykarbonaatti, Polypropeeni, sekä useat kangasmateriaalit.

AFTC 6411 erityisominaisuus on sen kiinnittyminen myös alhaisen pintaenergian materiaaleille, kuten tietyt muovit, keramiikka ja jauhemaalatut pinnat. Teipin ominaisuudet mahdollistavat kiinnittymisen puhtaaseen kuivaan pintaan myös ilman pintojen varsinaista esikäsittelyä tai pohjustusta. ALFA-LOK™ tarranauha sopii siis useimmille koville ja jäykille pinnoille, joissa kappaleiden välisten liitosten tulee tarvittaessa olla avattavissa ja kiinnitettävissä uudelleen. Tarranauha kestää käyttöä (aukaisua / kiinnittämistä) jopa tuhansia kertoja, joten se on myös pitkäikäinen.

 

VELCRO® ALFA-LOK™ tarranauhan kiinnittäminen on helppoa

Kiinnittäminen ja tarranauhan käyttöönotto on hyvin yksinkertaista. Tarranauhan koukkukiinnitys toimii sekä vaaka- että pystysuorilla pinnoilla. Kun tarranauha on liimattu haluttuihin kohtiin, puristetaan kappaleiden kiinnityspinnat vastakkain siten, että ne napsahtavat yhteen, ja lukittuvat toisiinsa.  Liitoksen kestävyys on ns. kiinni tai irti, eli pinnat eivät kiinnity toisiinsa ”kevyesti”. Jos kappaleiden pitää olla helposti irrotettavissa, tarrapinnat kannattaa yhdistää pieneltä alalta. Täysin vastakkain asetettuna tarrapinnat lukittuvat vahvasti, jolloin myös irrottaminen vaatii enemmän voimaa. Yhteen liitettynä tarranauhan leikkauslujuus on 50N / cm², ja vetolujuus 40 N/cm². 

 

 

Tarranauhat ovat monikäyttöisiä ilman työkalujen tarvetta

Erinomaisen liima-aineen ja sen kiinnittyvyyden, kosteuden, lämpötilan ja kemikaalien kestävyyden, sekä lujan ja helppokäyttöisen lukitusmekanisminsa ansiosta ALFA-LOK™ tarranauhalle löytyy käyttökohteita monipuolisesti. Sillä nimittäin kiinnittää lähes mitä tahansa nopeasti, ilman ruuveja tai muita mekaanisia välineitä. Voit helposti asentaa esimerkiksi kameroita, valoja, antureita, jne. Työkaluja ei tarvita.

Katso, miten helppoa Alfa-Lokin käyttö on!

 

Sopivia ALFA-LOK tarranauha käyttökohteita löytyy mm.

  • Rakentaminen, sisustaminen: koristelistat, aurinkopaneelit, verhoilu, taulujen ja lamppujen kiinnitys
  • Teollisuus: kiinnitykset alumiiniprofiileihin, näyttö- ja työskentelypisteet, mittalaitteet
  • Tekstiiliteollisuus, käsityöt/DIY; verhoilu (kangas, levyt), instrumenttien kiinnitys, efektilaudat
  • Messut, myymäläsomistus, markkinointi: näyttelyosastot, hyllypuhujat, myyntitiskit, mainostelineet
  • Kuljetus: autojen, junien, veneiden, asuntovaunujen ym. verhoilun ja lisävarusteiden kiinnitys
  • jne.

 

ALFA-LOK tarranauhaa voi tilata rullittain verkkokaupasta. Isommissa määrissä ota yhteyttä myyntiin. Teollisuudelle voimme toimittaa myös mittaan leikattuja paloja. Palatilauksissa voit ottaa yhteyttä myyntiin: myynti@hotmelt.fi